Vrouw 40
Mijn verhaal
Karin (42) ouder

Het was ons laatste redmiddel

Verhaal

'Onze dochter Fanny van 15 jaar, had last van ernstige dwang. Zij moest van zichzelf alles ‘goed’ doen. Constant opruimen van spullen, een erg lang ochtend- en avondritueel en heel veel tijd besteden aan haar huiswerk. Het lukte niet meer om op tijd op school te zijn en op tijd in bed te liggen. Uiteindelijk ging ze moeilijke situaties vermijden, waardoor ze totaal blokkeerde. 

Een poliklinische behandeling hielp niet. De situatie was onhoudbaar. Gelukkig kon ze terecht bij de klinische behandeling van Levvel. De drempel was hoog, maar het was ons laatste redmiddel.

'Ze wilde alles goed doen.'

Gelukkig was de sfeer in de groep goed, het was net een jeugdsoos. Niet alleen de jongeren, maar ook de sociotherapeuten waren erg lief. Tijdens de behandeling werd door de vaste structuur direct het dag- en nachtritme weer hersteld. Verder was er intensieve begeleiding en therapie. In het weekend kwam Fanny naar huis. Dit werd uitgebreid met haar en ons voorbesproken aan de hand van een weekendplan en bij terugkomst weer nabesproken. Daardoor werden wij als ouders ook begeleid en betrokken bij de behandeling.

Het begin was moeilijk, maar halverwege de behandeling werd het steeds beter. Het viel ons op hoe flexibel, individueel en volhardend de behandeling was. Fanny is weer thuis en kan alles doen wat ze wil. Ze moet blijven vechten tegen de dwang, maar ze heeft de tools gekregen, ze weet wat ze kan bereiken en we hebben alle vertrouwen in haar toekomst.’

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.